www.horgaszszerviz.hu
The browser should render some flash content, not this. Go to Adobe Page and Download Adobe Flash Player Plugin.
Kezdőlap Cikkek Tesztek Botteszt: Byron Integra

 

Botteszt: Byron Integra

Botteszt: Byron Integra

PDFNyomtatásE-mail

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Egy izgalmas éjszaka

Vanhall Róbert barátom egy igazán kitartó és emellett egy roppant jóindulatú ember.Kitartásáért és jóindulatáért is értékelem és szeretem mint embert! Jó néhány nagy testű hal bánta már meg a vele való találkozást! Sok-sok átfagyoskodott és sokszor esemény nélküli éjszakán vagyunk már túl és mindketten elmondhatjuk hogy,ami rajtunk múlik megtesszük,hogy eredményességünket növelni tudjuk. A minap enyhe frontbetörés történt,mely érzékelhetően hatást gyakorolt a környezetre. Jó alkalom volt ez arra,hogy egy közös horgászat alkalmával leteszteljük Robi legújabb pergetőbotját,egy Byron Integra 3.00m/30-80gr-os típusát.A bot igazán eltalált!Amellett hogy esztétikai szempontból kiemelkedik,vele azonos árfekvésű társaitól,a rajta található elemek is mind-mind kiváló minőségűek.A zsákszövéses blank-tól,a magas gyűrűlábazattól és a tökéletesen kisúlyozott nyélrésztől egy hihetetlenül ergonomikus és borzasztó erőtartalékokkal rendelkező,de mégis hihetetlenül könnyű és kényelmes bot lett az eredmény.

magas minőségű alapanyag és esztétikum
 

megbízható és tartós elemek
 
 
Karakterisztikai adottságait tesztelni még nem tudtuk,ezért sokat vártunk az éjszakától.
A Holt-Marcal-ra érkezve megdöbbenve tapasztaltuk hogy a nemrég még tetőző vízmélységet,egyik pillanatról a másikra leengedték,így a víz elérte általánosan megszokott mélységét.A víz arculatát a burjánzó töklevelek,a megpezsdült természet és a lehetőség jellemezte.A zsiliphez érve azonnal láttuk hogy mi is okozza ezt a rendkívüli pezsgést: hihetetlen mennyiségű küsz húzódott be a zsilipszáj előtti részbe,élvezve a zsilipen átfolyó víz kellemes áramlatát. Először azt hittük hogy csak az összeszűkült víz miatt teszik,de hamarosan nyilvánvalóvá vált hogy másról van szó.Érthetetlen módon,de ívtak!Még azzal sem foglalkoztak hogy ott vagyunk,a lábunk előtt tömegével kergették egymást.Mikor lenne jobb alkalom egy pergetőbot felavatására,ha nem most?Megvártuk míg besötétedik és máris megkezdtük a horgászatot.Első lépésként egy átalakított Rapala SFR-7-tel kezdte meg Robi a dobálást. Ez a wobbler teljesen ki lett belezve.A gerinc,a tőkesúly és annak elhelyezkedése,valamint a festés is módosítva lett rajta. Egy,mondjuk úgy "gén-kezelt" wobbler volt,mellyel már jómagam is jó néhány bajszost becsaptam.

*******
Nem kellett túl sokat várni a kapásra. A bevágás utáni hevesen bólogató bot láttán,nyilvánvaló volt hogy harcsa kapta el a neki szánt "mutáns" wobblert. A pálya adottságai miatt erős és gyors fárasztásra volt szükség,mert a folyamatosan húzó hal,egyfolytában a zsilip alá szeretett volna betörni. Egyik ilyen alkalommal Robi maximálisra terhelve az Integrát egyszerűen ráfogott a dobra és hihetetlen módon a bot egyszerűen visszarúgta a halat a zsilip alól. Úgy gondolom hogy ez egy 80gr-os bottól kimagaslóan jó teljesítmény.Magam is elcsodálkoztam mennyire gerincesen állta a sarat. Néhány perc elteltével a harcsa teljesen megadta magát. A 4-es erősségű owner-ek tökéletesen akadtak a szájüreg alsó felén. Ez a hal nem tudott volna elmenni.A Byron Integra meglepően jól vizsgázott. Gyönyörűen átvette és csillapította a hal kirohanásait!Mi is egy élménnyel és megtapasztalással lettünk gazdagabbak! Gratulálunk Integra,gratulálunk Robi!!
 

a megérdemelt zsákmány

Petz Zsolt/Charisma/
JP-Bookmark
The browser should render some flash content, not this. Go to Adobe Page and Download Adobe Flash Player Plugin.