www.horgaszszerviz.hu
The browser should render some flash content, not this. Go to Adobe Page and Download Adobe Flash Player Plugin.
Kezdőlap Cikkek Dunai meglepetés

 

Dunai meglepetés

Dunai meglepetés

PDFNyomtatásE-mail

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu

2008.10.18.A Duna most is mint általában ebben az időszakban,alacsony vízállást mutatott!

Sokadik kőzárást jártuk már végig sikertelenül,amikor egy aprócska jel,arra késztetett hogy a már eddig is hosszú utat,megtoldjuk még egy pár lépéssel!Tőlünk talán 1,5 km-re egy onnét nem is látható kövezés mellett kárókatonák százai csapkodták a vizet s érdekes módon sehol máshol nem láttuk őket csak a már említett helyen.Eme aprócska jel azonban elég volt ahhoz hogy összerakjuk a képet és máris az adott hely felé induljunk.A helyre érve azonnal láttuk hogy mi is vonzotta oda őket:a víz alatti kövezés bukójában hatalmas küszrajok toboroztak s köztük hatalmas rablásokkal balinok szelték a vizet!
Elhatároztuk, hogy ha már a sors ilyen kegyes volt hozzánk, kihasználjuk legújabb tesztünkhöz, melyben a Yo-Zuri és Duel wobblerek fogósságát teszteljük! Bevallom készletem elég hiányos volt, lévén, hogy balinra nemigen horgászom, de András barátom kompenzálta darabszámbéli hiányosságomat! Dobozában jó néhány darab lapult a különböző balinozásra alkalmas wobblerből, érdekességük hogy barátságunk kezdetekor épp én ajánlottam neki,tőlem vásárolta őket az üzletben! ZZ Pop és Hydro Popper repült a levegőben elsőként. A törpe és az óriás!Mindjárt meglátjuk hogy a "nagy wobbler, nagy hal" szindróma minket igazol-e.
80gr-os,B akciós pergetőbottal nem olyan egyszerű nagyméretű poppert vontatni úgy hogy minden csuklómozdulatra hangot csikarjunk ki,de úgy látszik ez halainkat abszolút nem zavarta. Nem is volt rá szükség, mert hihetetlen módon a legtöbbször már becsapódáskor ráfordultak a műcsalira és túl sokat rángatni sem kellett ahhoz, hogy elemi erővel meg is támadják!András kezdett egy 3 felettivel, mély akadással, kemény védekezéssel.A ZZ Pop VMC horgai mélyen a hal szájába fúródtak, tökéletes akadást biztosítva ezzel.Mérleg!Fénykép!C&R!

Első balinom óriási kapással jelentkezett, a Hydro sajnos első nekifutásra nem igazolt semmit. Gondoltam ha már balinról van szó, próbáljuk meg méret szerint szortírozni őket, ezért is esett választásom erre a nagyméretű popperre. De első balinom a maga másfeles méretével megcáfolta a "nagy csali..." elméletet.

Összesen talán ha 4-5 órát tartózkodtunk a helyen, csali tekintetében maradtunk a Yo-Zurinál, az hogy az összmennyiség mennyi lett, inkább nem mondom. Helyette nézzük a képeket!
 
 
 
 
 
 
 
 

Petz Zsolt/Charisma/
JP-Bookmark
The browser should render some flash content, not this. Go to Adobe Page and Download Adobe Flash Player Plugin.